#LEVFÖRFAN 31 JANUARI

Först av allt vill jag säga TACK. I min värld gick 31 dagar snabbt. Jag har försökt ge dig en smakbit av min värld och hoppas innerligt att de här dagarna har gett dig något.

Jag vet att allt inte är för alla, men tänker att har du hittat en smula här och ett gruskorn där som gör din dag lite bättre är jag nöjd. Jag försöker göra gott för mig själv, andra och världen och skratta mycket på vägen. Att ha drömmar och mål att se fram emot idag, den här månaden, året och om 10 år är mitt sätt.

Har du en minut så skulle jag bli innerligt glad för feedback. Vad har gett dig något under de här dagarna och vad kan jag förbättra?

Mejla mig på sofie@lantto.se eller skicka ett direktmeddelande på Instagram. Stort tack.

Jag tycker mycket om det japanska uttrycket IKIGAI. De närmaste översättningarna jag hittat är “meningen med livet” eller “anledningen till att gå upp på morgonen”.

Det jag tycker är fint med det är att det kan handla om stora mål men det handlar mer om glädjen i det vardagliga livet. Känslan att vara på rätt väg. I ett viktigt sammanhang. Grundat i det vi är. Uppskatta ögonblicket. Här och nu. Men ändå med en strävan mot framtiden. Att känna att det jag gör idag har betydelse imorgon. Det kan vara många små saker snarare än något stort. Men att vi hela tiden tar tillvara på vägen dit så vi inte går miste om utsikten, skratten och vännerna vi går med. Livet ska levas.  

En viktig sak tycker jag är att det inte handlar inte om vad du kan få betalt för som plötsligt börjat komma in när vi västerlänningar pratar om IKIGAI. Ikigai behöver inte handla om det du är bra på. Det behöver faktiskt inte ens handla om det du älskar, det kan handla om något du tycker är viktigt. Bästa tipset är att vara nyfiken på den du är.

Dagens övning:

Ta fram din #Levförfan bok och skriv ner tio saker som gör att du vaknar glad och ser fram emot att gå upp på morgonen. Jag säger som första dagen … det är DIN bok och ingen annans så bara skriv ner det som först kommer upp i ditt huvud.

Sedan funderar du på om du redan har de där tio sakerna, äventyren, personerna mm. i ditt liv. Om inte – vad behöver du göra för att få det?

Gör upp en plan! Skriv ner den. Ta första steget. Myrsteg eller jättekliv. Bara för det. Ingen kommer göra det åt dig, det är ditt liv och du har kommandot.

Stort tack för att jag fått hänga med dig i 31 dagar. Det har varit en ära.

T A C K.

Jag säger inte hej då, jag säger vi ses!

Stor kram,
Sofie

Ps. Inget gör mig gladare än om du använder det du tycker varit användbart från den här månaden. Du har tillgång till det under hela 2022 så finns det något pass du tycker extra mycket om – spara det som en favorit att plocka fram en dag då du behöver.