#LEVFÖRFAN 30 JANUARI: TRÄNINGEN V 5

Sista söndagen ihop, eller i alla fall i januari. Jag hade inte tänkt ge dig några nya träningspass eftersom vi bara har måndagen kvar utan min plan var att föreslå att du väljer några favoriter från den här månaden och gör som vi gjort hittills – planera in träningspassen och behandla dem som viktiga möten (men precis som med möten så kan det komma upp viktigare saker som gör att de måste ombokas)

Men så ville jag ändå vara med på ett hörn under din nästa vecka så du får en sittande väldigt mjuk morgonstart av mig. Sedan är mitt förslag att du funderar vilken rörlighet som gjort din vecka bättre. Använd dig av den.

Här hittar du mer info om rörligheten!

Träningen är en 30 minuters utmaning. Du kör varje övning 45 sekunder och vilar 15. Nästa övning 45 sekunder till du betat av hela listan. Det finns några det står 30/30 på, då kör du höger sida 30 sekunder och vänster 30 sekunder och går direkt på nästa övning.

Här hittar du mer info om styrkan!

Konditionspasset är backe. Jag vill uppmuntra dig till att springa utan klocka. Spring till en backe och bestäm innan hur många vändor du vill springa och så gör du det.

Exempelvis fem gånger upp, ta några andetag och tänk på sjukt glad du är för att du har en kropp som kan springa och så går du ner och upprepar.

Springer du på band så värm upp och sedan slår du igång någon av låtarna från i fredags och varje refräng höjer du 2% på bandet och behåller det till låten är slut. Spring lugnt en låt och upprepa med nästa låt. (Självklart fungerar låt-passet lika bra ute i skogen om du vill ha musik)

Låt minnena svepa igenom hjärnan samtidigt som pulsen ökar.

När du bygger din vecka så fundera på vad du tyckt om från de senaste veckorna. Fanns det något med morgonrutinerna som fungerade för dig? Har du fallit ur – hitta tillbaka. Var snäll mot dig själv och kom ihåg det där med att livet inte är en tävling som ska vinnas. Det har varit högt och lågt de här veckorna – allt är inte för alla utan utvärdera om det finns något som gjorde att du vaknade glad en dag eller kände dig lite extra snabb och stark. Plocka in det. Livet är under utveckling hela tiden.

Veckans uppgift:

Skapa bra dagar du kommer ihåg resten av livet.

Ofta är det inte mycket som behövs för att man ska komma ihåg dagen med ett leende. Det kan vara den där löpturen med en vän du inte sett på länge. Bastubad. Ett kallbad? Museibesök? Att du springer till en plats, tar en fika och tar tåget tillbaka? Ridtur genom skogen. En ny väg till jobbet? Gå upp på närmaste kulle och ta 10-kaffet där.

Inte varje dag. Det finns något härligt med en rejält grå vardag – ibland är det man vill och behöver. Men någongång då och då – välj de där andetagen som du kommer ihåg resten av ditt liv.

Hörs imorgon!