#LEVFÖRFAN 28 JANUARI

Har du varit med om att du känner en doft och minnen kommer forsande genom din hjärna? Hört en låt och känslor sveper in? Tar en tugga och kommer att tänka på något långt tillbaka i tiden?

Låt oss leka lite med sinnena idag. Jag tycker att våra sinnen är en snabbväg till här och nu. Om jag stannar upp och noterar vad jag ser, vad jag hör, vad jag känner för dofter, smaker och tar på något eller känner fötterna mot underlaget så är jag på plats på riktigt. När jag ska hålla föredrag eller gå in i ett möte så brukar jag rulla bak och ner axlarna och ta in alla sinnen så jag är närvarande på riktigt.

Dagens uppgift:

Leta upp något som väcker glada minnen. Kanske någon frukt du åt mycket som barn? Lukta på ett sudd? Ät en mat- eller efterrätt du inte ätit på länge (jag åt nyponsoppa med mandelbiskvier och glass häromdagen) Kan vara något godis. Eller så slår du igång Spotify och lyssnar på en låt du inte lyssnat på länge. Kommer du inte på någon så skriv in det året du fyllde 14 år på Spotify och lyssna. Några glömda favoriter som dyker upp? Någon låt du inser att du kan hela texten till fast du inte lyssnat på den på 15 år?

Meningen är inte att vi ska grotta i det förgångna utan mer väcka sinnena till liv med ett leende en minut eller två innan vi landar här och nu igen.

Ps. Vill du lyssna på min 15 års lista så klicka här!