#LEVFÖRFAN 24 JANUARI

Andas in. Andas ut. #Levförfan. Det finns en orsak till att det står på ena sidan av din mugg. Något självklart men också en quickfix till lugn och smärtstillande. Jag har nämnt det flera gånger under det här dagarna men ren och skär enkel jävla andning får en egen dag, en måndag.

Jag har använt mig av andning för att fokusera under fallskärmshoppning, jag har fött barn och lagat tänder med hjälp av att andas.

Skrattade lite åt mig själv när jag åkte fritt fall med barnen för något år sedan. Högst uppe i luften, precis innan de släpper ner oss hör jag min egen andning – jag har automatiskt börjat andas långa djupa andetag för att lugna ner min kropp. Precis som jag gjort tusentals gånger just innan jag klivit av flygplanet. Mitt sätt att säga åt min kropp att vi ska slappna av och fokusera. Det är klart andning inte löser alla problem men många problem känns mindre om vi sänker axlarna och tar tre djupa andetag.

Inget flum utan vi tänker att vi är som Navy Seals … vi tar tre djupa andetag innan vi gör vår grej. Kalla det #andning, #pranayama eller #tacticalbreathing men ta kontrollen över din andning. Och ditt liv. Punkt.

Dagens uppgift:

Minst tre gånger idag ger du dig ut – eller tittar du ut genom fönstret, rullar bak och ner axlarna och tar tre djupa andetag. Ställ gärna en klocka på tre tidpunkter du tänker att det passar dig under dagen. 10? 15? 17?

 

 

Ps. Tycker du om att andas i fyrkant så gör du det. Alltså andas in och räkna tyst 1-2-3-4.

Stanna till räkna 1-2-3-4.

Andas ut 1-2-3-4.

Stanna till 1-2-3-4.

Du kan räkna hur långt du vill – och varför jag inte säger att du SKA andas i fyrkant är för att alla inte tycker om det. Det kan vara ett effektfullt sätt att landa här och nu men det kan också kännas jobbigt att bli intvingad i ett andningsmönster. Och som vi konstaterade häromdagen finns det inga måsten.