#LEVFÖRFAN 20 JANUARI: ORD

Hjärnan har svårt att förstå ordet inte, framförallt när vi är stressade. Så jag brukar alltid rekommendera att formulera vad du VILL göra och vad du SKA göra! 

Idag ska vi reflektera över ord. 

 

Utvärdera vilka ord du använder och byta ut ord som tar energi till ord som ger dig ökad mental styrka. Behöver blir vill. Hot är en utmaning. Misslyckande är utveckling. Frustrerad blir fascinerad. Ta bort uttryck som ”jag kan inte”, ”det går inte” och ”jag måste”.

 

Illustrerar dagens uppgift med bilder från två swimruntävlingar jag kört med min syster Lisa. Den överst är från Rockman i Norge och den andra från Ö till Ö. Vi jobbar enormt mycket med vad vi säger till oss själva men också till  den andra under tävling (och till vardags). Bara tanken att jag skulle skrika till min syster att hon är värdelös, långsam, jävligt ful och att hon aldrig kommer ta sig in i mål får mig att skratta. Det skulle jag aldrig göra. Varken till henne eller till mig själv. Under tävling blir det mentala oerhört tydligt.

Känslorna är väldigt nära och i varje fall jag behöver prata snällt med mig själv och berätta vad jag SKA göra, vad jag vill och vad jag ser fram emot (varesig det är en simning, en vätskestation eller målet …) 

Det är fantastiskt lite som vi människor MÅSTE göra, ändå använder vi det ordet dagligen.

Dagens uppgift: 

Notera och byt ut inte, borde, måste när du pratar och skriver idag.

Säg vad du vill istället!