#LEVFÖRFAN 18 JANUARI: TRIGGERS & BELÖNINGAR

Att jag valt att kalla rörligheten under de här 31 dagarna för ”När-kaffet-kokar-rörlighet” är ingen slump. Jag har kopplat ihop en sak jag gör varje dag med något jag vill ha som vana – rörlighet. När jag trycker igång kaffebryggaren behöver jag inte fundera, jag gör en solhälsning.

Jag jobbar massor med triggers och belöningar. När jag ville stärka upp mina knän inför att jag skulle köra tre Ironmantävlingar lite väl tätt så valde jag ut tre övningar jag visste var bra för dem och så bestämde jag att jag gör dem varje dag innan jag borstar tänderna på kvällen. Jag har sagt ja till att hålla morgonklasser för att det gör att jag är på gymmet tidigt både måndag och tisdag vilket gör att jag gör min egen träning efter jag instruerat. Jag har haft ”belöningar” som att jag ett år bestämde att jag bara fick kolla på vissa tv-serier när jag cyklade trainer – så jag längtade efter att cykla i garaget. Min vän Marie ville samla fler steg i vardagen och bestämde sig för att hon bara fick lyssna på ljudböcker när hon gick, vilket gjorde att hon ville gå mer … 

 

Jag förstår att du kanske skrattar åt en sådan belöning – men det fungerar för mig. Vad har du i din vardag som du kan använda dig av?

Dagens övning.

Vad triggar dig? Finns det något beteende du vill förändra och har du redan en befintlig rutin du kan koppla den till? Och vilka belöningar går du igång på?

 

En god frukost? Podcast som du lyssnar på när du går från bussen till jobbet? En speciell låt som du lyssnar på för att få energi när du drar igång jobbdagen?

 

Skriv ner tre saker som du gör varje dag som kan fungera som ”aktiverare” för nya beteenden.

 

Fundera under dagen om det är något du vill förändra eller något du skulle må bra av att lägga till. Vi ska inte förändra bara för att förändra – är allt bra så bara reflektera och fortsätt sedan njuta av livet!