#LEVFÖRFAN 16 JANUARI : TRÄNING V 3

Årets andra vecka är avcheckad! Vad blev som du planerat och vad blev inte som du tänkt dig? Precis som förra veckan så säger jag reflektera men älta inte.

Nästa vecka kommer handla mycket om hjärnan. Hur 17 programmerar vi hjärnan att tänka på saker vi vill ska hända?

Den handlar inte om att blunda för det som är svårt, hålla för öronen och öronen bara tänka positivt utan det handlar om att kliva in i verkligheten med öppna ögon och stanna där. Inse vad som kommer krävas och vad som kommer bli svårt men ge stor plats åt de möjliga vägarna framåt.

 

Planera in träningspassen OCH något roligt varje dag.

Ja – varje dag!

Det kan vara allt från lunch med någon du tycker om till att du ska se en tv-serie du gillar, lyssna på en låt som alltid får dig på bra humör eller bestäm att du ska ringa den där speciella personen när du är ute och går imorgon. Något att se fram emot V A R J E dag kommande vecka. 

1. RÖRLIGHET

”Medan-kaffet-kokar-rörlighet”. Den här veckan får du följa med hem till mitt kök och göra en solhälsning (yogauppvärmning) med inspiration av global yoga. Det här är den solhälsning jag gör mest just nu för att jag älskar hur den öppnar upp i bröstrygg, axlar och höft. Har några sekunder eld i början av filmen enbart för att du ska kunna slå på filmen och ställa dig bekvämt om du vill ha på filmen första gången du gör den.

 

Min rekommendation är att göra dessa övningar varje dag för att öka rörligheten i framförallt höft, axlar och rygg. Känn inget måste utan var glad de dagar du får till det.

HÄR HITTAR DU MER INFO OM RÖRLIGHETSPASSET! 

2. STYRKA

”Håll-dig-hel”. 30 minuter styrka, den här veckan med enbart kroppsvikt. Min vision är att du ska sätta gummibandet i fickan och gå eller springa till en plats du tycker om och göra övningarna, men självklart går det lika bra att göra dem hemma eller på gymmet. Jag kommer beskriva passen i text, samt lägga dem som en bild som du kan spara i din telefon. Klicka på länken så hittar du övningarna filmade.

 

Den här veckan ska vi värma upp fem minuter med en utfallsdans och sedan kör du fyra gånger av en cirkel med åtta övningar. Du jobbar i 60 sekunder med övning ett, direkt efter det 30 sekunder i övning två. De är uppdelade så det är varannan övning med puls och varannan mer statisk och fokuserad.

 

Klicka här för en bild du kan spara till telefonen. 

 

HÄR HITTAR DU MER INFO OM STYRKEPASSET! 

3. KONDITION

Kör passet utomhus eller inomhus – vill du inte springa så funkar det lika bra att till exempel cykla, ro, åka skidor eller gå med stavar i backe.

 

Klickar du på länken så hittar du en beskrivning av passet i text, en bild du kan ladda ner och som en liten bonus har jag gjort en film med en klocka som räknar ner, men du kan självklart programmera valfri app om du hellre vill det.  

 

Årets tredje pass är en pyramid – där du jobbar 30 sekunder, 45 sekunder och 60 sekunder. Lite återhämtning och sedan 60, 45 och 30 sekunder … 

 

HÄR HITTAR DU MER INFO OM KONDITIONSPASSET!  

Tveka inte att höra av dig om du undrar över något – eller vill ha en variant av någon övning för att du inte kan göra den jag valt. Mejla mig på sofie@lantto.se eller skicka ett meddelande på Instagram (@Lanttolife) så svarar jag inom 24 timmar.