#LEVFÖRFAN 14 JANUARI : NU

En. Sak. I. Taget.

Här och nu. Inte älta det som varit, inte fundera på det som kommer. Snabbaste vägen till att vara effektiv men också lycklig – är enligt mig att vara i nuet med alla sinnen. 

En sak i taget eller flow kan vara något så enkelt som att läsa en bra bok som fullt ut fångar din uppmärksamhet. Att måla med alla sinnen. Det kan vara att meditera. Att helt fokusera på en andningsövning. Att utöva ett fysiskt flöde i form av yoga eller träning, som vi helt går upp i. Sex. Diska. Åka skidor. Eller dricka en kopp kaffe. 

 

Min vän Josefin skrev såhär för ett tag sedan: Sekundlycka. Försök påminna och söka dig till vardagliga sensuella njutningar. Doften av kaffe, smaken av jordgubbar, mönstret av solstrålar på trägolvet. Glädjen ligger i det lilla i livet. Vilket vi oftare behöver ha i åtanke som nutidsmänniskor. Jag tror att vi ibland målar upp lycka till någonting längre bort. Ouppnåeligt. Någonting som är kopplat till ”karriär” eller dylikt.

Uppmärksamma glädjen i det lilla i livet och du kommer märka hur roligare det är att leva.

 

Den här veckan har handlat mycket om återhämtning. Samma sak fast med olika namn. Att hitta mellanrum. Pausen mellan inandning och utandning. Mellan möten. Mellan natt och dag. Mellan rörelse och vila. 

Dagens uppgift:

Sekundlycka. Vardagslycka. Här och nu. Skriv ner fyra tillfällen det senaste dygnet när du kände det där pirret av glädje över ett nyöppnat kaffepaket eller att kassörskan skämtade tillbaka när du var och handlade.

Vad. Som. Helst. 

 

 

Ps. Klicka här om du vill du läsa vad jag tycker om boken ”The power of now” av Ekhart Tolle.