#LEVFÖRFAN 13 JANUARI : TACKSOMFAN

Tacksamhet har visat sig förbättra fysisk och psykisk hälsa, stärka sömnen, ge ökad självkänsla och bättre förmåga att klara av motgångar.

 

Bland annat Robert A. Emmons har gjort flera studier på tacksamhet kopplat till hälsa. Där man kan se att tacksamhet ökar upplevelsen av lycka och minskar depressioner och negativa känsloupplevelser (allt från ånger, avundsjuka, frustration och uppgivenhet.)

Dagens uppgift:

Skriv ner fyra saker saker som du är tacksam över. 

 

Vaddå för nå saker?

Det kan vara alltifrån att du är frisk till att du klarade en svår uppgift på jobbet. Att det är bra väder. Kaffet var gott. Att du är glad över att du har en vän som Ingegerd. Att du har mat på bordet.  Att du har ett hjärta som slår tusentals gånger om dagen för att hålla dig vid liv. Att busschaffören var trevlig.