TRÄNING V 2: RÖRLIGHET

”Medan-kaffet-kokar”. Några minuters rörlighet för att väcka upp kroppen – men du kan självklart lägga in passet när som helst på dagen. Min rekommendation är att göra dessa övningar varje dag för att öka rörligheten i framförallt höft, axlar och rygg. Känn dock inget måste utan var glad de dagar du får till det.

Den här veckan ska vi göra en långsam utfallsdans. Ta gärna några extra andetag i de positioner där du känner något. Gå aldrig in i smärta – då backar du – men leta efter ett dragläge.

 

Hej, hej höften! 

Ställ dig bekvämt och börja skjutsa höger höft åt höger, ta med höger arm – sträck upp och låt blicken följa med. Skjutsa iväg höften och handen fyra gånger innan du byter och gör samma sak med vänster höft och arm.
Vill du ta med andningen så andas in när armen går upp och andas ut när den kommer ner.

 

Utfallsdans!

Fyra gånger går vi bak i ett utfall. Börja med att kliva bak med vänster fot.

  1. Armar och blick går upp, en snäll bakåtböjning.
  2. Höger hand upp, tryck ner vänster hand. 
  3. Vänster hand upp, tryck ner höger hand.
  4. Rotera över det främre knäet.

Kliv bak med andra foten och upprepa med det benet.

 

Spelar självklart ingen roll vilken hand du tar först utan tänk bägge armar upp, sedan en åt gången och avsluta med en rotation. Gör det i din takt och känns det skönare att sätta ner bakre knäet i golvet och jobba med överkroppen så gör det! Det är din rörlighet – det handlar mer om att säga hej till kroppen och känna efter hur den mår och vad den behöver än att det finns några rätt och fel.

 

Är kaffet inte klart än så gör du ett till varv.