#LEVFÖRFAN 9 JANUARI

Årets första vecka är avcheckad! Vad blev som du planerat och vad blev inte som du tänkt dig? Reflektera men älta inte.

 

Det som blev, blev och det är vi nöjda med. Jag tänker alltid att jag är nöjd med den träning som blev av men var det något som inte blev perfekt så tänker jag att mitt liv är större än ett träningspass eller en jobbleverans. Ny vecka, nya tag.

 

Nästa vecka kommer handla mycket om återhämtning och om att en plan blir en rutin som sedan blir en vana.

 

I måndags gjorde vi en övning där du fick skriva ner din drömdag, idag funderar vi över en drömvecka. Skriv ner veckodagarna i din #Levförfan bok och fyll i vad du skulle vilja göra varje vecka. Hur ser din drömvecka 2022 ut? Vilka dagar ska du göra vad? Överdriv inte ut skriv ner hur du skulle vilja ha dina veckor. Skriver jag ner vad jag ska göra så gör jag det – om inte så fastnar jag lätt i något annat.

Du har säkert hört det där med att du först ska ta på din syrgasmask innan du hjälper andra. Så låt oss behandla oss själva som de chefer vi är och så gör vi en grundplan för vår drömvecka och så ser vi till att ha en riktigt bra söndag idag. 

1. RÖRLIGHET

”Medan-kaffet-kokar”. Några minuters rörlighet för att väcka upp kroppen – men du kan självklart lägga in passet när som helst på dagen. Min rekommendation är att göra dessa övningar varje dag för att öka rörligheten i framförallt höft, axlar och rygg. Känn dock inget måste utan var glad de dagar du får till det.

 

Den här veckan kommer vi jobba med utfall – så det är lika bra att du ställer in dig på tanken att du älskar utfall 🙂 

 

HÄR HITTAR DU MER INFO OM RÖRLIGHETSPASSET! 

2. STYRKA

”Håll-dig-hel”. 30 minuter styrka, den här veckan med kroppsvikt och gummiband. Min vision är att du ska sätta gummibandet i fickan och gå eller springa till en plats du tycker om och göra övningarna, men självklart går det lika bra att göra dem hemma eller på gymmet. Jag kommer beskriva passen i text, samt lägga dem som en bild som du kan spara i din telefon. Klicka på länken så hittar du övningarna filmade.

 

Den här veckan värmer vi upp i fyra minuter och sedan jobbar vi med tabataintervaller. Åtta gånger kör vi hårt i 20 sekunder och vilar i 10 sekunder. Två övningar varje tabata. Du kör 20 sekunder av övning ett, vilar 10 sekunder och kör sedan 20 sekunder med övning två, vilar 10 sekunder och kör sedan övning ett igen … osv.
Totalt fyra minuters jobb åt gången. En minut vila mellan varje tabata. 

 

Klicka här för en bild du kan spara till telefonen. 

 

HÄR HITTAR DU MER INFO OM STYRKEPASSET! 

3. KONDITION

Kör passet utomhus eller inomhus – vill du inte springa så funkar det lika bra att till exempel cykla, ro, åka skidor eller gå med stavar i backe.

 

Klickar du på länken så hittar du en beskrivning av passet i text, en bild du kan ladda ner och som en liten bonus har jag gjort en film med en klocka som räknar ner, men du kan självklart programmera valfri app om du hellre vill det.  

 

Är du van vid konditionsträning och tycker om att köra med pulsklocka så gör det – är du inte det så kör på känsla!

 

Årets andra pass är byggt på att du värmer upp och sedan fortsätter du genom att öka farten i två minuter fem gånger och sedan tio gånger 45 sekunder med 15 sekunders vila och avslutningen bjuder på tio intervaller där vi ökar farten i 30 sekunder.

 

HÄR HITTAR DU MER INFO OM KONDITIONSPASSET!  

Tveka inte att höra av dig om du undrar över något – eller vill ha en variant av någon övning för att du inte kan göra den jag valt. Mejla mig på sofie@lantto.se eller skicka ett meddelande på Instagram (@Lanttolife) så svarar jag inom 24 timmar.