#LEVFÖRFAN 7 JANUARI

Äntligen fredag. Eller?

 

Jag är egen företagare och bestämmer över min tid så ofta vaknar jag och vet inte om det är lördag eller måndag. Det spelar ingen roll. Jag kan jobba en lördag, jag kan åka skridskor en onsdag. Jag älskar det men jag vet att det inte passar alla och jag vet att många inte har det så. I vilket fall så betyder helg för många 2 ½ dag ledigt, alltså 1/3 av din vecka.

 

Vad vill du göra i helgen och vad behöver du för att kliva in i måndagen pigg? Träna? Ligga i soffan? Vara på fest?

När jag frågar bland mina vänner så säger ungefär hälften att de FÅR energi av att gå på fest och hälften dräneras av att gå på fest. Man kan älska det lika mycket men känslan efteråt är olika. Introvert eller extrovert, kalla det vad du vill men det är en bra sak att reflektera över. 

Dagens reflektion: 

Slå upp din bok och skriv ner saker som du vill göra i helgen.

Ringa in det som GER dig energi – vad skulle du kunna göra 21/2 dag för att kliva in i nästa vecka utvilad?

Nej – helgen är inte till bara till för att vila – övningen är bara för att reflektera över vilka saker du gör som du har MER energi efter att ha gjort och vad som TAR mer energi än det ger.