#LEVFÖRFAN 5 JANUARI

Igår funderade vi över hur vi startar dagen. Idag ska vi ägna en tanke eller två åt hur vi avslutar dagen – för hur du väljer att avsluta din dag kan hjälpa dig somna bra – men också hjälpa dig att få en bra start på nästa dag.

När jag slutar jobba för dagen gör jag en liten rensning av mitt skrivbord så det åtminstone känns rent när jag ska sätta mig där dagen efter. Jag skriver ner de tre viktigaste sakerna jag ska börja nästa dag med på en lista. (Mer om att-göra-listor och appar imorgon – men det är i listorna jag tömmer hjärnan för att inte ta med mig tankar på vad jag ska göra till min säng.)

Jag brukar förbereda kaffebryggaren just innan jag borstar tänderna och lägga fram de kläder jag tänkt ha på mig nästa dag. Det här med kläderna har vi drillat in i våra barn sedan de var små, då fick de lägga ut nästa dags kläder och så låtsades vi att de var en brandman dagen efter.

Sjääääälvklart kan jag välja om dagen efter men jag har lärt mig hur jag fungerar. Jag har enklare att göra saker på kvällen, så jag fixar allt jag kan då så jag inte behöver göra val på morgonen. Ska jag träna så packar jag träningsväskan, eller så lägger jag fram träningskläderna och de jag ska ha på efteråt läggs i väskan. Det gäller framförallt om jag ska morgonträna – jag gör det så enkelt som möjligt, sänker alla trösklar jag kan.

Åter igen, man är olika men för mig fungerar det att lägga mig i sängen, tänka på minst tre saker jag är tacksam över och sedan somna. Vi ska prata mer om sömn en annan dag men vi börjar med att reflektera hur dina allra skönaste kvällar ser ut.

 

DAGENS UPPGIFT: 

Om du kikar på din drömdag som vi skissade upp i måndags – skriv upp mer i detalj hur dina bästa kvällar är eller hur du drömmer om att ha dem.

* Hur du kan göra dina kvällar härligare och samtidigt skapa bra förutsättningar för sömn? 

* Vad kan du göra på kvällen som förenklar morgonen efter?