#LEVFÖRFAN 4 JANUARI

Jag kan ibland få för mig att det vore härligt att kliva upp, svepa en svart kaffe med kokosfett, springa tjugo minuter, meditera tjugo minuter och läsa något utvecklande i tjugo minuter. Sedan landar jag i att det inte är för mig. Inte just nu i alla fall.

 

En favoritpsykolog, Cecilia Duberg var den som fick mig att tänka till kring mina morgonrutiner för mer än 15 år sedan (Läs om henne och hennes morgonrutin genom att klicka här) För genom att vinna min morgon – vinner jag min dag. Forskning visar att hur du spenderar dina första vakna 60–90 minuter kan antingen stjälpa eller stärka de kommande åtta timmarna!

 

 

Jag har insett att mina dagar blir bättre om jag startar med några extra djupa andetag och sedan tänker på vad det bästa som kan hända idag är. Jag ser det framför mig innan jag kliver upp, säger god morgon till min familj, klappar våra hundar, går ner och sätter på kaffebryggaren och gör någon minuts rörlighet innan jag äter frukost. Tidigast då kollar jag mejl, Instagram eller gör något annat. För mig gör det här en världsskillnad mot att jag ligger kvar i sängen och börjar svara på mejl.

 

Med det sagt så vill jag verkligen betona att om du älskar din stund i sängen med mobilen på morgonen – så behåll den.

Om du älskar att börja med grönt te, löpning, meditation och att läsa GÖR DET!

 

Om du blir väckt av en fot i ansiktet och en liten människa som fullkomligen skriker på dig att du ska gå upp och göra välling NU – lös det. Jag har också varit där och vet att det kan kännas som ett hån när någon pratar om någon jävla morgonritual, som om jag har ett val? Men gör vad du kan för att skapa en morgon som hjälper dig till en bra dag. Ibland är lösningen att göra frukost till minimänniskorna/husdjuren och därefter göra en minut rörlighet innan en stark kopp kaffe.

 

Vi är olika, vi mår bra av olika. Det enda jag vill är att du gör det du kan för att få en bra dag. Att sucka tre gånger över att det är tisdag och långt till sommarlovet är väldigt sällan lösningen.

Att använda hjärnan till att se möjligheter istället för hinder är inget man vaknar upp en dag och bara gör – det är något jag jobbar med varje dag. Vissa dagar fungerar det perfekt – andra dagar tror jag det till motsatsen är bevisad. 

Dagens övning: skapa en morgonrutin

  • Hur vill du vakna och vad vill du känna på morgonen?
  • Hur vill du att dina första minutrar varje dag ska se ut? 
  • Vad vill du att de ska innehålla?
  • Vad vill du undvika?
  • Vad behöver du? 

Gör det så ENKELT du bara kan!  

Skriv ner det i din bok!