#LEVFÖRFAN 3 JANUARI

Vardag eller inte, idag ska vi utvärdera en dag i ditt liv. Det finns en pdf du kan använda här, eller så skriver du direkt i din bok.
Börja med en helt vanlig dag. 24 timmar.

 

1. Vardag.

Fyll i hur din vanligaste, vanliga vardag ser ut.

 

2. Drömdag. 

Nästa sida fyller du i hur en drömdag ser ut. Om du får välja helt fritt – vad är den bästa av dagar du kan tänka dig? Om du var ekonomiskt oberoende – vad skulle du göra en dag i januari? Är det att rulla hur hängmattan på maldiverna för att yoga så skriver du det. Är det att bränna iväg på skoter in i soluppgången så skriver du det. Dricka kaffe på din altan? Pajala sunrise i soluppgången? Cykla på Nya Zeeland? Vakna med familjen i ett tält i Sarek?

Det är din drömdag – skriv ner det första som kommer upp i ditt huvud.

 

3.Drömvardag.

Sista uppgiften är att göra en drömvardag – för jag är fullt medveten om att alla inte kan leva sin drömdag varje dag. Fyll i hur du skulle vilja ha dina dagar. Börja med att lägga in sömnen. När vill du lägga dig, när vill du kliva upp? Sedan fyller du på med hur din drömvardag ser ut. Vad gör du och när? 

 

Det här är så jämställt det bara kan bli. Alla har 24 timmar. Du. Jag. Alla. Om vi siktar på att sova åtta timmar och en vanlig vardag jobba åtta timmar så har vi åtta timmar kvar. Jag tycker du ska använda tiden till precis det du vill, men jag vill att du tar aktiva beslut. Om du vill ta två av dina timmar till att kolla tv-serier, Instagram eller Facebook så ska du göra det! Stirra in i en eld. Gå i skogen med din katt. Äta mellanmål med dina barn. Dricka te. Läsa. Spela gitarr. Om det gör dig gott, just do it!

 

Det kanske finns andra människor som behöver dig och påverkar allt från hur du sover till hur du mår – det här är bara en övning för att fundera över hur du VILL ha det. Den är inte för att vi nu ska leverera drömdag efter drömdag. Det är bara för att reflektera hur du har det idag – och hur du vill att det ska vara så vi har något att jobba mot.

För att få det du vill ha, är det en fördel att veta vad du vill ha och ibland berätta det för andra så de också vet.

 

Är det vardag för dig imorgon – gör vad du kan för att se om det går att få till den där drömvardagen du skrivit ner.

Önskar dig en riktigt fin måndag!