TRÄNING V 1: RÖRLIGHET

”Medan-kaffet-kokar”. Några minuters rörlighet för att väcka upp kroppen – men du kan självklart lägga in passet när som helst på dagen. Min rekommendation är att göra dessa övningar varje dag för att öka rörligheten i framförallt höft, axlar och rygg. Känn dock inget måste utan var glad de dagar du får till det.

Ställ dig bekvämt, titta åt vänster, rulla axlarna bakåt två gånger. Titta åt höger. Rulla axlarna bakåt två gånger. Titta rakt fram och rulla ner till golvet. 

Utfall med bröstöppning. Kliv bak med höger ben och kom till ett utfall, sätt ner höger hand och sträck upp vänster mot taket, låt vänster hands armbåge nudda vid vänster ben och sträck sedan upp handen igen innan du byter. 

Katten kon. Stå på knän och händer. Andas in, svanka och titta upp mot taket. Andas ut och skjut upp ryggen mot taket. 

Utfall med bröstöppning. Kliv fram med höger ben och kom till ett utfall, sätt ner vänster hand och sträck upp höger hand mot taket, låt höger hands armbåge nudda vid höger ben och sträck sedan upp handen igen innan du byter. 

Katten kon. Stå på knän och händer. Andas in, svanka och titta upp mot taket. Andas ut och skjut upp ryggen mot taket. 

Nål och tråd. Stå på knän och händer. Andas in och sträck upp vänster hand. Andas ut och trä igenom den bakom höger arm och lägg ner axel och kind. Andas in och gör samma sak en gång till innan du gör två katten-kon och sedan gör nål och tråd med vänster arm två katten kon och sedan börjar du om ifall du vill och har tid annars häller du nu upp kaffe eller te och tar tag i dagen.